miercuri, 9 septembrie 2009

SUGUS


Ultima forfota puerila care impanzeste media:grila unica de salarizare pentru bugetari.Toate gazetele consuma tone de tus si de hartie pentru a dezbate problema.Mai ieri,citeam intr-o gazeta ieseana cateva exemple de salarii si pareri exprimate.Am aflat astfel ca legea se calculeaza inmultind salariul minim cu un coeficient,intotdeauna supraunitar.Si totusi oamenii sunt nemultumiti!Normal!
Pentru mine calculul e si mai simplu:un bugetar oarecare,nu vorbesc de functii de top are,sa zicem,un coeficient de 2,5.Adica el castiga cat doi oameni jumate,oricare ar fi ei,Uncas,Nakudo etc.Si e nemultumit!
Am citit parerea unui doctoras care se plangea ca nu este diferenta intre salariul lui si al unui bibliotecar.Sa-i dam pe toti la o parte si sa-i dam doctorasului cel mai mare salar.Cum de ce?Asa,ca sa facem diferenta.
In toata cloaca asta a bugetarilor exista probabil un procent infim de valori,care ar merita diferentiere,restul sunt cacati cu ochi,umplutura,balast sau orice alta denumire.
Acelasi doctoras spunea ca a invatat o gramada...si?oare nu sunt doctorasi care au invatat si nu au de munca?oare nu-s profesori care au rupt cartile si sunt nevoiti sa presteze munci de cacat,pline de compromisuri?
E ridicola toata sarada asta!Sunt mii de oameni care-si asteapta lefurile restante,care nu stiu daca maine se mai duc la munca sau nu,care muncesc de crapa pentru 6,7 sau 8 sute de lei!Si cu toate astea exista niste domni si domnite nemultumite de salarile exprimate in mii de lei.Niste vampiri care storc tot de la amaratii de mai sus.Nu mai intram in problema spagilor de prin spitale sau scoli.Nu mai intram in nici o alta problema,ca e degeaba
Stiti ce?Si eu am citit si am invatat.Si altii la fel!Si pe noi nu ne mai baga nimeni in seama!
Asa ca specific mie,va urez sa va cante popa la cap,si sa ne sugeti pe degeaba,deghizati in pelicani,cum bine zic cei de la Parazitii.

2 comentarii:

  1. s-o includem si pe little red..ca nici ea nu are ,,loc"daca doamne fereste se schimba ceva..in bine..asa ca ramane sa ne bucuram noi astia maruntii de creierul ei si ceea ce este..tusica sa se planga ca are salar minuscul de o mie de eoru in romania..etc..etc...mai am o sapa...asa ca la munca de jos...lau lame..optional

    RăspundețiȘtergere
  2. Perfect de acord. Marea majoritate a bugetarilor sunt niste lingai care se dau mari destepti si cred ca lumea e a lor. Adevaratele talente ori raman in umbra si au o slujba mizerabila..ori pleaca din tara pentru ca altii sa le aprecieze valoarea. Sa fim seriosi! Majoritatea bugetarilor de peste 35 de ani si-au terminat liceul la seral si au facut o facultate "no-name" si acum se dau mari scule pe bascule..pe cand aia care au invatat pe bune ..stau in umbra, deoarece bunul simt nu-i lasa sa fie atat de tupeisti si nesimtiti pentru a-si atinga scopurile. Presupun ca nu-i numa la noi fenomenul...doar ca la noi e mai acut.

    RăspundețiȘtergere

Uimeste-ma!